BeeGrateful

BeeGrateful

“If the bee disappeared off the surface of the globe, then man would have only four years of life left. No more bees, no more pollination, no more plants, no more animals, no more man.”-  Albert Einstein

De bijenpopulatie is drastisch aan het afnemen en om deze reden is BeeGrateful in het leven geroepen. Na verder onderzoek bleek dat niet alleen de hoeveelheid bijen aan het afnemen is maar ook vele andere insectensoorten die planten bestuiven. Om een grote bijdrage te kunnen leveren aan dit probleem hebben wij besloten ons niet alleen te focussen op de afname in bijen maar ook de afname in andere bestuivers zoals hommels en vlinders.

De afname in bestuivers wordt veroorzaakt door de industriële agricultuur, parasieten en pesticiden, ziekten, klimaatverandering en verstedelijking. Bestuivers zijn essentieel voor plant reproductie. Meer dan 75% van de gewassen die door mensen wordt geconsumeerd, wordt bestuift door insecten als bijen, hommels en vlinders. Zonder de bestuiving van deze insecten zou het niet mogelijk zijn ons van fruit, granen en sommige groenten te voorzien. Volgens wetenschappers is het echter mogelijk hier wat tegen te doen als individu. Bestuivers hebben namelijk een eet- en slaapplek nodig die niet te vinden zijn in steden.

Om deze reden hebben wij de ‘Bee&Bee’ (Bed&Breakfast) voor bestuivers ontwikkeld. De Bee&Bee wordt gemaakt van een pallet waar een verticale tuin met insectenhotels mee wordt gerealiseerd. Het levert dus zowel rustplekken voor de insecten op als een voedselbron in de vorm van bloemen en planten. De verticale tuin kan worden geplaatst op een balkon, in de tuin of op een terras. Daarnaast kan je zowel planten als geurige bloemen laten groeien voor de insecten. Het is jouw keuze!

Wij organiseren daarnaast workshops waar je je eigen Bee&Bee voor insecten kan maken met je vrienden, familie, en huisgenoten. Het is een erg leuke en leerzame ervaring waarbij je meer informatie krijgt over bestuivers in en tegelijkertijd een steentje bijdraagt aan de oplossing van de bijenafname!