Bestuur

Tijdens een bestuursjaar krijg je de kans om naast het ontdekken van je talenten, ook leiderschapskwaliteiten en communicatievaardigheden te ontwikkelen die in je verdere carrière goed van pas kunnen komen. Daarnaast leer je ontzettend veel op het gebied van sociaal ondernemerschap.

Enactus Nederland organiseert in samenwerking met bedrijven als Randstad, KPMG en Unilever verschillende evenementen en trainingsdagen voor het bestuur. Ook is er een mogelijkheid gecoacht te worden door iemand uit het bedrijfsleven. Als bestuurslid ben je zo'n 15-20 uur per week bezig met Enactus. 

Het bestuur van 2018-2019 bestaat uit 5 enthousiaste studenten:

Simone Penris - Voorzitter

Ik, als de voorzitter, ben de eindverantwoordelijke van Enactus Wageningen. Ik stuur andere leden aan en ik leid de bestuursvergaderingen. Ook houd ik me bezig met het onderhouden van huidige partners en het werven van nieuwe partners. Daarnaast heb ik wekelijks contact met Enactus NL. Als voorzitter is het belangrijk dat je gemotiveerd en besluitvaardig bent. 

Ehlana Haring - Vice-Voorzitter

Als vice-voorzitter van Enactus Wageningen zijn mijn taken zeer divers. Zo houd ik me voornamelijk bezig met de financiën van Enactus en van de ondernemingen, maar ook met de documentatie van de geldstromen en notulen tijdens vergaderingen. Bovendien vervang ik de voorzitter als deze niet aanwezig is.  Als vice-voorzitter moet je vooral accuraat, nauwkeurig en besluitvaardig zijn. Daarnaast is boekhoudkundige kennis (zoals excel) ook een must. 

Kyra Journée - Human Resources Manager

Als HR manager houd ik me bezig met de ontwikkeling van teamleden van Enactus Wageningen. Ook ben ik verantwoordelijk voor de werving en de selectie van nieuwe leden. Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat de juiste mensen op de juiste plek zitten en dat nieuwe leden goed ingewerkt worden.  Daarnaast ben ik ook projectmanager van één projectteam. Voor mijn functie moet je goed zijn in analyseren, luisteren, samenwerken en organiseren.

Naomi van Melis - Event Manager

Als Event Manager van Enactus Wageningen organiseer ik de interne en externe evenementen. Dit zijn bijvoorbeeld workshops of infomeetings, maar ook gezellige borrels of evenementen speciaal voor de leden. Daarbij begeleid ik ons team naar de nationale competitie en ben ik leider van projecten. De eigenschappen van een Event Manager zijn: ondernemend, organisatorisch sterk, faciliterend en goed in presenteren.

Valerie Bloem - Marketing Manager

Als Marketing Manager van Enactus Wageningen houd ik me bezig met de externe communicatie.  Dit houdt in dat ik plannen maak voor het genereren van naamsbekendheid via sociale media, de Facebook pagina bijhoudt en video's of posters maak voor marketing doeleinden. Als marketing manager moet je vooral communicatief sterk zijn, maar ook creativiteit en innovativiteit zijn belangrijk.