Bestuur

Bestuur

Tijdens een bestuursjaar krijg je de kans om naast het ontdekken van je talenten, ook leiderschapskwaliteiten en communicatievaardigheden te ontwikkelen die in je verdere carrière goed van pas kunnen komen. Daarnaast leer je ontzettend veel op het gebied van sociaal ondernemerschap.

Enactus Nederland organiseert in samenwerking met bedrijven als Randstad, KPMG en Unilever verschillende evenementen en trainingsdagen voor het bestuur. Ook is er een mogelijkheid gecoacht te worden door iemand uit het bedrijfsleven. Als bestuurslid ben je zo'n 15-20 uur per week bezig met Enactus. 

Het bestuur van 2019-2020 bestaat uit 6 enthousiaste studenten:

Jasmijn Terlouw - Voorzitter

Als voorzitter ben ik de eindverantwoordelijke voor Enactus Wageningen. Ik zorg dat alles zo goed mogelijk verloopt. Ik stuur de andere bestuursleden aan en leid de wekelijkse bestuursvergaderingen. Daarnaast hou ik mij samen met de Externe Relaties Manager bezig met het werven en onderhouden van partners en heb ik wekelijks contact met Enactus NL. Als voorzitter is het belangrijk dat je enthousiast, open en besluitvaardig bent.

Liselotte Nieuwkoop - Vice-Voorzitter

Als vice-voorzitter van Enactus Wageningen zijn mijn taken zeer divers. Zo houd ik me voornamelijk bezig met de financiën van Enactus en van de ondernemingen, maar ook met de documentatie van de geldstromen en notulen tijdens vergaderingen. Bovendien vervang ik de voorzitter als deze niet aanwezig is.  Als vice-voorzitter moet je vooral accuraat, nauwkeurig en besluitvaardig zijn. Daarnaast is boekhoudkundige kennis (zoals excel) ook een must. 

Irini Janssen - Human Resources Manager

Als HR manager ben ik verantwoordelijk voor de werving en selectie van nieuwe leden. Zo zorg ik ervoor dat de juiste mensen op de juiste plek komen. Daarnaast houd ik mij bezig met de ontwikkeling van de teamleden, door te kijken waar hun kwaliteiten liggen en waar er nog behoefte is om te groeien. Tevens ben ik ook projectcoördinator van één projectteam. Belangrijke eigenschappen van een HR Manager zijn analytische vaardigheden, een open gesprekspartner zijn, goed zijn in samenwerken en organiseren.

Trang Anh Nguyen - Event Manager

Als Event Manager van Enactus Wageningen organiseer ik de interne en externe evenementen voor onze leden. Dit zijn bijvoorbeeld workshops of evenementen, maar ook gezelligheidsactiviteiten zoals borrels en spellenavonden. Daarnaast begeleid ik ook een project binnen Enactus. Als Event Manager moet je ondernemend, organisatorisch en communicatief sterk zijn, maar ook buiten je comfort zone durven stappen.

Jasmine Yeung - Externe Relaties Manager

Als Externe Relaties Manager ben ik verantwoordelijk voor ons externe netwerk. Ik houd ik me bezig met het onderhouden van relaties met huidige partners én de acquisitie en werving van nieuwe partners. Het is mijn doel om financiën en expertise binnen te halen, de zichtbaarheid van Enactus Wageningen te vergroten, en ons business-netwerk uit te breiden. Als Externe Relaties Manager ben je ondernemend, onderzoekend, proactief en communicatief sterk.

Claire van Helvoort - Marketing Manager

Als Marketing Manager van Enactus Wageningen houd ik me bezig met de externe communicatie.  Dit houdt in dat ik plannen maak voor het genereren van naamsbekendheid, de social media kanalen bijhoud en video's of posters maak voor marketing doeleinden. Daarnaast ben ik ook projectcoördinator van een van onze projecten. Als marketing manager moet je vooral communicatief sterk zijn, maar ook creativiteit en innovativiteit zijn belangrijk.