Enactus Wageningen

Enactus Wageningen

Wij zijn Enactus Wageningen: een lokale non-profit organisatie. Bij ons kun je je eigen onderneming starten die tevens bijdraagt aan een eerlijke en duurzame wereld. Door gastlezingen, workshops en een groot netwerk via Enactus Nederland is er bij ons volop de kans om je op persoonlijk én zakelijk vlak te ontwikkelen.

Enactus Wageningen bestaat momenteel uit 24 projectleden en 5 bestuursleden. Elke donderdagavond (20:00 - 22:00) komen wij samen bij Thuis voor onze ledenavond. Hier vergaderen de leden over de ontwikkeling van hun startups, worden er pitches gehouden en is er ruimte voor het leren kennen van nieuwe mensen. Tijdens deze avonden vinden ook de meeste evenementen plaats. Afgelopen jaar hebben we meerdere toffe gastsprekers mogen ontvangen: Coen de Vries vertelde ons meer over verschillende soorten leiderschap en Sander Onsman hield een gastlezing over de opzet van Onszaden, te Wageningen. Naast de formele avonden, worden er door onze Event Manager ook informele evenementen georganiseerd. Zo staat er een lasergame avond op de planning en is er aan het eind van het jaar een afscheidsdiner. 

Een Enactus jaar begint in September of Februari. Je kunt je op deze twee momenten aanmelden in het jaar. Heb je écht een goed idee of ben je heel geïnspireerd om lid te worden. Stuur ons dan vooral een mail met je motivatie! Als projectlid verwachten wij dat je ongeveer 6-8 uur in je onderneming steekt. Het grootste gedeelte van je deelname zit al in de ledenavond, de rest kun je verdelen in je eigen tijd. Projectlid is dus een flexibele functie. Voor de evenementen, workshops, gastlezingen en lidmaatschap vragen we een kleine vrijwillige bijdrage van €15 per periode. Enactus Wageningen heeft momenteel vijf lopende projecten:

UniPlastic, InsectImpact, Locus, BeeGrateful en WeFil

Ben je benieuwd naar wat wij precies doen tijdens onze avonden? Of heb je andere vragen over de invulling van een Enactus jaar voor jou? Stuur ons dan vooral een mailtje. We beantwoorden al je vragen graag!