Projecten

Enactus Wageningen bestaat momenteel uit 25 projectleden die samen aan 5 ondernemingen werken. Deze ondernemingen zijn opgezet rondom de 17 Sustainable Development Goals van de VN. Het is de bedoeling dat elke onderneming tenminste één van deze doelen als uitgangspunt heeft. Zo werken wij samen een betere wereld voor iedereen. 

Op donderdag - onze centrale ledenavond - komen we samen om te vergaderen bij Thuis Wageningen. Deze donderdagavond is een gezellige en nuttige avond waar er ruimte is voor het uitwisselen van ideeën en het opdoen van inspiratie. Geregeld komt er een gastspreker langs of is er mogelijkheid tot het volgen van een workshop. Deze activiteiten dragen bij aan de ontwikkeling van de ondernemingen en zijn ook gewoon heel erg leuk! Op het moment zijn drie projecten in volle gang: UniPlastic, InsectImpact en Locus. De andere twee projecten zitten midden in de brainstormfase. 

UniPlastic

In Nederland wordt er plastic gerecycled, alleen wat ons betreft nog lang niet genoeg. Op dit moment wordt in Wageningen te weinig gedaan aan het ophalen en verwerken van plastic. Daarom hebben wij UniPlastic bedacht in samenwerking met Zideris en Wageningen Schoon. Hierbij recyclen wij plastic, afkomstig van b.v. studentenverenigingen. Dit plastic wordt vervolgens lokaal bij Zideris verwerkt tot nieuwe producten. Uiteindelijk hopen we dat er meer kwalitatief plastic wordt gerecycled en dat er nieuwe arbeidskansen ontstaan voor de cliënten van Zideris. Op die manier dragen wij een steentje bij aan een betere toekomst. 

 

Teamleden: Koen van den Berg, Ehlana Haring, Nienke Althuis, Jasmijn Terlouw, Bart Vlemmix & Liselotte Nieuwkoop

Locus

In Wageningen zijn er veel studenten die na lange tijd nog steeds geen kamer vinden. Anderzijds, zijn er veel ouderen die die in een sociaal isolement terechtkomen. Dit zijn twee grote problemen, die wij graag zouden willen verminderen. Daarom zetten wij ons in om studenten bij senioren in te laten wonen. Wij gaan ervoor zorgen dat wij dé perfecte match maken tussen student en senior. Hierdoor verminderen wij de woningnood onder studenten en gaan we de eenzaamheid bij ouderen tegen. 

Teamleden: Hannah van Lith, Lotte Manshanden, Joris Becks, Deborah de Neef & Dagmar Meijer

InsectImpact

Zoals de naam al zegt wil deze start-up een positieve impact maken op het milieu door het gebruik van insecten in eten te stimuleren. Door vermalen insecten te verwerken in brownies en bakpakketen produceert InsectImpact voedzame producten. Naast dat insecten veel eiwitten bevatten, is het eten van insecten ook nog eens ontzettend goed voor het milieu!

 

 

Teamleden: Claire van Helvoort, Annemarije Gaasterland, Romy van Voorst, Franka Schoenmaker, Luca Murre & Noor van de Meulenhof